Az esküvő az egyik legfontosabb nap az életünkben, amelyre mindannyian örökké emlékezni szeretnénk. Azonban a hagyományos esküvők gyakran hatalmas ökológiai lábnyomot hagynak maguk után, amit a környezettudatos párok egyre inkább igyekeznek minimalizálni. 

Az esküvői környezettudatosság az utóbbi években egyre népszerűbbé vált, és a zöld esküvők tervezése egy új hullámot hozott az élet ezen területén is.  Ebben a cikkben felfedezzük, hogy mit jelent a zöld esküvő, és hogyan tervezheted meg ezt az egyedi és tudatos eseményt.Az esküvői költségek témája újra és újra előkerül. Ami nem csoda, hiszen a hirtelen elszállt árak miatt, folyamatosan keresik a párok, és mi, a szakemberek is a kiskapukat. Az álomesküvő mindenkinek kijár! Ezért arra szoktam bíztatni a párjaimat, hogy gondoljuk át ezerszer is, hol kell meghúzni a nadrágszíjat és mi az, amin nem érdemes spórolni? Nézzük meg együtt, hogyan oszlanak el a költségek, és hogyan lehet hatékonyan kezelni a kiadásokat.


Egy tökéletes esküvőhöz sok mindenre szükségetek lesz, de a legfontosabb a Nagy Nap dátumának kitűzése. A véletlenre bízzátok és a szabad helyekre vagy tudatosan utánajártok a lehető legszerencsésebb napnak? A numerológia a számok misztikus jelentésének tanulmánya és segítségetekre lehet a esküvő időpontjának kiválasztásában is. Ti hisztek benne?


A esküvő megszervezése egy nagyon izgalmas feladat!  Ez a nap csak rólatok szól és mindenről nektek kell dönteni.  Csodálatos időszak egy pár életében, érdemes kiélvezni minden percét! De ne felejtsétek el, hogy a fogadalmakat nem lehet félvállról venni, együtt kell majd dolgoznotok azon, hogy a házasság működjön.  Rengeted tanácsot fogtok kapni és én is összeszedtem Nektek azokat, amelyeket az elmúlt évek tapasztalatai során valóban fontosnak érzek.


Ez a történet visszanyúlik azokba az időkbe, amikor a menyasszonyok házasságkötésükig megtartották a szüzességüket, és hittek benne, hogy a férjük lesz az első és az utolsó férfi az életükben. Nézzük meg közelebbről ezt a hagyományt és beszéljünk a modern szokásokról!


Egy szép idézetre nem csak a párnak, de az esküvőn résztvevő rokonságnak, barátoknak is szüksége lehet. A menyasszony és a vőlegény mindig egy rájuk igazán jellemző idézetet keres, amellyel átadhatják a meghívottaknak a kapcsolatuk szépségét. A násznép könnyebben és egyszerűbben fejezi ki gratulációját egy találó idézettel. Romantikus vagy vicces? Ez mindenkinek egyéni döntés, nincsenek szigorú szabályok! Hoztam nektek pár tippet és mutatom az én kedvenc esküvői idézeteimet!


Az esküvőszervezés talán egyik legnehezebb része a megfelelő szolgáltatókat megtalálni. A széles kínálat sajnos azzal is jár, hogy döntésképtelen helyzet áll elő… A Google rengeteg hirdetést dob fel és több száz találatot, de az ismerősöknek is mindig van pár tuti tippjük. A párok csak kapkodják a fejüket, hogy mi alapján válasszák ki a helyszínt, a DJ-t, a vőfélyt vagy a fotóst többek között. Munkám során számos rossz döntés eredményének részese voltam, ezeket gyűjtöttem össze nektek.


Az eljegyzést követően szinte minden menyasszony a föld felett lebeg!  Lelkesen bújják az internet legmélyebb bugyrait az aktuális trendek, tippek és trükkök, és természetesen a helyszín és a ruha miatt.  Első felindulásra könnyűnek tűnhet az esküvő szervezése, de a párok hamar tanácstalanná válnak a széles kínálat és a változatos árazás miatt.  És ez még csak a kezdet…


Minden pár arra törekszik, hogy tökéletes legyen a nagy napja. Nem is gondolnád, mennyi dologra oda kell figyelned, hogy minden a terv szerint alakuljon. Helyszínek lefoglalása, zenekar, catering, vendéglista, dekoráció… A felsorolás szinte végtelen, és csak a legfontosabb szervezési feladatokat tartalmazza. Vannak azonban olyan apró, elsőre jelentéktelennek tűnő szempontok, amelyekre ha nem ügyelsz, könnyen megkeseríthetik a várva-várt napot.