Esküvői helyszínek: ezen szempontok szerint válaszd ki a tökéles helyszínt!

Hajlamosak vagyunk pusztán a hely varázsa és szépsége, különlegessége miatt letenni a voksunkat az esküvői helyszínek mellett. Nem kell lemondanod az álmodról, de az fontos, hogy gyakorlatias szempontokat is figyelembe vegyél. Három döntési faktort szedtem össze az elmúlt évek tanulságai alapján, hogy tudd, az esküvői helyszínek közül melyik lesz az igazi!

Az alábbi listába az esküvői helyszínek árát nem emeltem bele külön, hiszen ez önmagában a legfontosabb szempont. Mellette másik három ugyancsak lényeges. Vegyük őket sorra!

Odajutás, visszajutás és szállás

Az egzotikus esküvői helyszínek meseszépek, maradandó élményt jelentenek, ehhez kétség sem fér. De az már alapos előkészületeket igényel, hogy odajusson a násznép, no meg persze a pompába öltözött menyasszony. Ha a ceremónia különleges helyen van, a lagzi helyszínére átjutást is ki kell találni. Ha igazán extrém helyen gondolkodsz, akkor a helyszínen szállást kell keresned mindenkinek. Ezek olyan előkészületek, amelyek hatalmas összegekkel növelhetik az esküvői költségvetést. Készen állsz rá?

Kész vagy előkészítendő?

Egy helyszín lehet „végülis okés, majd felturbózzuk” kategóriába eső. Általában takarékossági szándékból szokták ezt választani a házasulók, de sokszor pont emiatt még több költségbe verhetik magukat. Ne feledjük el, hogy az ottani szervezést, minden szükséges kellék és részlet beszerzését, dekorációt, akár az ételek és italok odaszállítását is meg kell szervezni. Ezek pedig külön-külön mind nagyobb költségbe kerülhetnek. Ha inkább a minden részletre figyelő esküvői helyszínek között mérlegelsz, vélhetően magasabb árakkal kell kalkulálnod, de kevesebb váratlan pluszköltség merül fel. És még a szervezés stresszét sem kell magadra venned!

Körülmények vs. esküvői helyszínek: mindenre alkalmas?

A többségünk verőfényes nyári, esetleg késő tavaszi, koraőszi, legalább részben szabadtéri ceremóniáról és lagziról ábrándozik. Ezért is fontos, hogy amikor a lokációról döntünk, olyan esküvői helyszínek kerüljenek szóba, amelyek fel vannak készülve a kánikulára, nyári záporokra, szélviharokra. Foglalás előtt mindig kérdezz rá, hogy van-e vészterv, és faggasd ki az esküvői helyszínek személyzetét, milyen felárat jelenthet, ha kéred!

Bármit is válassz, ne feledd: életed legszebb napjáról van szó. Csak annyit alkudj, amennyivel még nem érzed úgy, hogy elvész az esküvőd varázsa!

Nem szeretitek a kellemetlen meglepetéseket? Szeretnétek a szervezés szakaszát is örömmel megélni? Sok éves tapasztalatommal azon dolgozom, hogy az esküvőszervezésből és a nagy napból ti csak a legszebb pillanatokra emlékezzetek! Keressetek engem bizalommal már az eljegyzést követően, hogy együtt, gondtalanul készülhessünk életetek egyik legjobb napjára!