Esküvői bakik II. rész - Ha ezt tudtam volna a szolgáltatókról…

Az esküvőszervezés talán egyik legnehezebb része a megfelelő szolgáltatókat megtalálni. A széles kínálat sajnos azzal is jár, hogy döntésképtelen helyzet áll elő… A Google rengeteg hirdetést dob fel és több száz találatot, de az ismerősöknek is mindig van pár tuti tippjük. A párok csak kapkodják a fejüket, hogy mi alapján válasszák ki a helyszínt, a DJ-t, a vőfélyt vagy a fotóst többek között. Munkám során számos rossz döntés eredményének részese voltam, ezeket gyűjtöttem össze nektek.

Ezért nem bízza senki a véletlenre…

A megfelelő DJ, és vőfély kiválasztása nem hiába az egyik legfontosabb dolog: rajtuk áll vagy bukik az esküvő hangulata. Lehet bármennyire vidám, jól összeszokott társaság, egy unalmas vagy rossz szolgáltató garantáltan lehúzza a bulit. Ilyenkor nem segít a finom torta vagy a jópofa köszönő ajándék. 

A helyszín, a catering természetesen szintén nagyban meghatározza a nagy napot. Egy rossz elosztású, borzalmas akusztikával rendelkező terem épp olyan kellemetlen pillanatokat okoz, mint egy kevésbé finom vacsora.

A szolgáltatók listáját természetesen lehetne folytatni, mert bármilyen kisebb dolognak is tűnik a munkájuk, az esküvő általuk lesz kerek, mind részesei egy emlékezetes napnak, a sminkestől a dekoratőrön át a fotósig. Nem utolsó szempont, hogy sok menyasszonyt könnyű kihozni a sodrából egy kis aprósággal is…

Elmondhatom, hogy rengeteg esküvő részese lehettem esküvőszervezőként és szinte alig jut eszembe olyan esemény, ahol minden tökéletesen, a terv szerint zajlott. Egy csokorba gyűjtöttem a szolgáltatókkal kapcsolatban átélt legkellemetlenebb élményeimet:

A DJ 9-re már tök részeg volt.

A fotós és a videós 1 személy volt, így igencsak kapkodósra sikerült a munkája.

A fotós (nem saját szolgáltató) az esküvő elején elment elemért az Auchan-ba.

A DJ (szintén nem saját szolgáltató) nem érkezett meg időben az esküvőre.

A vőfélynek fogalma nem volt a programról.

A szertartásra bérelt hajó fél órával a szertartás elött visszamondta a foglalást egy

nagyobb csoport miatt.

Romlott volt a vacsora.

A rendezvény helyszínen több esküvőt/rendezvényt tartottak és a vendégek átmászkáltak egyikről a másikra.

A szállodában a szállóvendégek miatt (a tulajdonos állítása szerint), mérni kellett a

hangerőt decibel mérővel. Többször rászólt a zenekarral, hogy halkabban zenéljenek.

A torta nem csak ronda, de ízre is szőrnyű volt.

A helyszín nem lett kész időben, elcsúszott a díszítéssel a dekoratőr, miközben a vendégek már érkeztek.

De ahogy mondani szokás: “The show must go on…”, ezekre a szituációkra azonnal reagálni kell és megoldást találni a lehető leggyorsabban. Itt jön képbe az én munkám. Egy tapasztalt esküvőszervező már tényleg sok mindent látott, de alapvető tulajdonsága a kiváló problémamegoldó készség, így nem okoz gondot a rögtönzés.

Elkerülnétek az esküvői bakikat? Szeretnétek, hogy az előkészületek könnyedén menjenek, és az esküvő is olyan legyen, ahogy elképzeltétek? Keress engem bizalommal és valósítsuk meg a ti álmotokat is!