Esküvői bakik I. rész - Ha ezt tudtam volna…

Az eljegyzést követően szinte minden menyasszony a föld felett lebeg!  Lelkesen bújják az internet legmélyebb bugyrait az aktuális trendek, tippek és trükkök, és természetesen a helyszín és a ruha miatt.  Első felindulásra könnyűnek tűnhet az esküvő szervezése, de a párok hamar tanácstalanná válnak a széles kínálat és a változatos árazás miatt.  És ez még csak a kezdet…

Az esküvőszervezés jó mókának tűnik!

A szervezés időszaka rengeteg elfoglaltságot igényel a párok részéről, ha úgy döntenek, hogy önállóan vágnak bele. A mindennapos elfoglaltságok, a munka, és a család mellett ez hatalmas kihívás lehet.  Nem biztos, hogy elsőre olyan szórakoztató lesz, ahogy ezt sokan elképzelik. 

Természetesen sok szuper dolog van, melyet személyesen a menyasszonynak vagy a vőlegénynek kell átélnie, a ruhapróba, a dekoráció kiválasztása, a torta kóstolás a  szervezés felhőtlen és vidám része. Ki szeretné pl.  részletes és pontos megbízási szerződésekkel tölteni az idejét? A végtelen számú helyszín közül pedig nem egyszerű választani, az árajánlatok bekérése akár több hónapot is igénybe vehet, a helyek pedig egyre  fogynak. Egyértelműen sok olyan része van az esküvőszervezésnek, amire az ember csak akkor gondol, ha volt már esküvője - jó esetben mindenki az elsőt  tapossa - , vagy valakinek tanult a hibájából. 

Esküvőszervezőként pontosan tudom, hogy hogyan lesz az elképzeléseitekből valóság és hogy mire kell figyelni a szervezés során.  Rengeteg időt és energiát spórolok nektek, fölösleges körök nélkül, a lehető leghatékonyabban! 

A nagy nap buktatói

Ha túlevickélték magukat a párok a szervezés ügyes-bajos dolgain, végre fellélegezhetnek!  Már csak egy tökéletes esküvő és lakodalom vár rájuk, a sok munkának végre megérett a gyümölcse!  Vagy mégsem?

Ha eljön a Nagy Nap, sok pár akkor szembesül vele, hogy bizony egyedül maradtak, és az esküvő koordinálása is rájuk maradt.  Agyő mesébe illő készülődés, koszorúslányokkal vígan nevetgélés, mert köszönteni kell a vendégeket, kibékíteni a nagyikat, és a kutya is  megrágcsálta a menyecske cipőt.  Biztosan ilyen napra vágysz?  Így képzeltétek el?

Ne essetek abba a hibába, hogy könnyelműen megfeledkeztek életetek egyik legfontosabb napjának méltó koordinálásáról!  Számos váratlan helyzet adódhat, ami az egész napotokra rányomja a bélyegét. Az esküvőszervező hiányának igenis sok buktatója van az esküvő napján is!

A szakmában eltöltött évek alatt sok esküvői bakit láttam, rengeteg váratlan fordulat történt az esküvőkön, melyeket azonnal orvosolnom kellett. A teljesség igénye nélkül jöjjön néhány szituáció, ami csak addig vicces, amíg nem a saját esküvőnkön történik. 

A torta egyik szintje megsérült szállítás közben.

Az Örömapa túl sokat ivott.

Ha nincs szervező, minden a Párnak kell intéznie, még az esküvő napján is.

8 (!) örömszülő koordinálása.

Videós hiányában egy rokon volt megbízva a videózással, de már a szertartás elején lemerült a kamera és nem volt tartalék akksi. 

Otthon maradtak a kvízkérdések a játékhoz. 

A pár elfelejtett pénzgyűjtő dobozt/kosarat hozni. 

Gondolnád, hogy mindegyikre van ötletes megoldás?  Esküvőszervezőként az a dolgom, hogy ezek a kellemetlen helyzetek szinte fel se tűnjenek az ifjú párnak, mert megoldásukat diszkréten és gyorsan  intézem. 

De mi a helyzet a szolgáltatókkal?  Lehet ott mellényúlni?  Következő blog bejegyzésemben erről mesélek Nektek!