3 dolog, ami tönkre teheti az esküvőt - ezekre figyelj a nagy napon

Minden pár arra törekszik, hogy tökéletes legyen a nagy napja. Nem is gondolnád, mennyi dologra oda kell figyelned, hogy minden a terv szerint alakuljon. Helyszínek lefoglalása, zenekar, catering, vendéglista, dekoráció… A felsorolás szinte végtelen, és csak a legfontosabb szervezési feladatokat tartalmazza. Vannak azonban olyan apró, elsőre jelentéktelennek tűnő szempontok, amelyekre ha nem ügyelsz, könnyen megkeseríthetik a várva-várt napot. 

A koordináció hiánya

Gyakran dönt úgy az ifjú pár, hogy nem alkalmaznak ceremóniamester vagy vőfélyt, maguknak szeretnék megoldani az esküvő alatti koordinációt. Higgyétek el, erre nem lesz időtök! Arra sem érdemes hagyatkozni, hogy a szülők vagy a vendégek közül valaki majd irányítani fogja a násznépet. Egy ceremóniamester nélküli esküvőn gyakran alakulhatnak ki kaotikus helyzetek.

Mindenki máshova figyel, ezért nem készülnek csoportképek, vagy éppen a társaság fele lemaradt a nyitótáncról, mert senki nem figyelmeztette őket a kezdésre. Ezek az apró mozzanatok nagyon is fontosak az esküvő napján, ezért ha van rá lehetőségetek, mindenképp fogadjatok egy tapasztalt ceremóniamestert! Mi hosszú évek óta Bánhegyi Zsolttal dolgozunk együtt, olvass róla többet itt: cm-eskuvore.hu

Túl szűk időkeret

Az esküvő szervezésében fontos szerepet játszik a menetrend. Ez általában egy óráról órára lebontott ütemterv, amely kordában tartja az eseményeket. Gyakori, hogy az esküvői fotózás is erre a napra kerül, beiktatva a szertartás és az egyik étkezés közé. Fontos azonban, hogy ne szabj túl szűk időkereteket, mert a rohanás és a csúszás tönkreteheti az egész napotokat.

Ne aggódj amiatt, hogy a násznép számára túl nagyok lesznek az időintervallumok, ők semmit sem fognak érzékelni belőle ha jól érzik magukat. Ez sokkal inkább a pár szempontjából fontos: nektek kell megélni a pillanatokat és nem sietősen, aggódás közepette tölteni azokat! Egy szó mint száz: vedd lazára az időkereteket! Ebben segít az esküvőszervező, hogy egy tökéletes programtervet rak össze a nagy napotokra! 

Egy váltócipő életet menthet

Az esküvői cipő kiválasztása majdnem olyan fontos, mint a ruhaválasztás. A legtöbb menyasszony a magassarkú mellett dönt, legyen szó szandálról vagy körömcipőről. Érdemes azonban számítani arra, hogy az új cipő feltöri a lábad vagy éppen kényelmetlen lesz viselni egész álló nap. Választhatsz fehér tornacipőt, balerinát vagy akár sarut is. Keress egy lapos és kényelmes cipőt, ami passzol a ruhádhoz és bármikor átveheted a nap folyamán!

Az esküvő szervezése alatt számos dologra oda kell figyelnetek! Ha úgy érzed, hogy ezeket nehéz észben tartani, és inkább csak élveznéd a szervezést mintsem stresszelnél rajta, keress bizalommal! A kezdetektől az utolsó vendég távozásáig a segítségetekre leszek!